Odkud a kam kráčíš Jane Korytáři?

Pá 1.června 2012

Volby do zastupitelstev obcí v roce 1998 byly pro Jana Korytáře premiérou na politickém nebi. Kandidoval do zastupitelstva Statutárního města Liberec za politický subjekt Sdružení OS, NK jako kandidát bez politické příslušnosti.

Žel na post zastupitele tehdy nedosáhl.

Další volby se, jak jinak, konaly za 4 roky a to Jan Korytář kandidoval za jiné mužstvo, Stranu pro otevřenou společnost, stále jako kandidát bez politické příslušnosti.  A opět se na něj nedostal zastupitelský mandát. V tomto volebním období byla SOS v koalici s ODS a tedy v Liberci vládla. Je tedy úsměvné, že jeden z kandidujících za tuto stranu – Jan Korytář tak trochu zapomíná, kdo v letech 2002 – 2006 byl ve vládní koalici v Liberci a nadělal v Liberci astronomické dluhy a v roce 2012 na jednání zastupitelstva v Liberci plamenně hovoří o tom, jak ti druzí zadlužili město.

Pak přišly volby v roce 2006. Dalším dresem, který pro volby do zastupitelstva v Liberci Jan Korytář oblékl, byl dres Strany zelených, tentokráte již jako člen Strany zelených. Mandát zastupitele získal.

Uplynuly další 4 roky a jsou tu volby v roce 2010 a Jan Korytář pro tyto volby obléká další dres. Tentokrát dres Změny pro Liberec a stále jako člen Strany zelených mandát zastupitele získal.

A tak si to na závěr zopakujme:

1998 – Sdružení OS, NK jako kandidát bez politické příslušnosti

2002 – Strana pro otevřenou společnost jako kandidát bez politické příslušnosti

2006 – Strana zelených jako člen Strany zelených

2010 – Změna pro Liberec jako člen Strany zelených

Co si od toho můžeme odvodit? „Člověče, v kolika stranách jsi byl, tolikrát jsi člověkem“.

Voliči, přeji Vám hezký den

Milan Šír